With the James River as a backdrop, the Cross's backyard is naturally relaxing and serene. The Crosses wanted to increase the functionality of their back yard so they could entertain their family and friends in a comfortable environment without being at the mercy of Mother Nature's elements.



Stone sitting walls and planter beds along with pavers were constructed to create an open sitting area complete with a fire pit. The roofed structure houses a custom built outdoor kitchen that allows extended living outdoors while being protected from the varying and sometimes harsh weather conditions we experience on the Peninsula.



There is a dual benefit to the low voltage outdoor lighting system we designed and installed. It provides added security and allows the family to enjoy their new outdoor living space well into the night. The combination of nature's beauty and the addition of this hardscape project will provide the Crosses and their guests many years of great outdoor entertainment and memories!